Hádzanárski juniori obsadili na ME 13. priečku

02.08.2014 Celý región

Traun 2. augusta (TASR) - Slovenskí hádzanári obsadili na juniorských majstrovstvách Európy v Rakúsku konečnú 13. priečku, keď vo svojom záverečnom vystúpení na turnaji zdolali v súboji o umiestnenie rovesníkov z Estónska presdvečivo 34:19.

Zverenci trénera Ivana Pompoša obsadili v základnej C-skupine 3. miesto po prehrách s Nemeckom (18:32), Rakúskom (24:27) a triumfe nad Bieloruskom v pomere 28:27. Následne podľahli Maďarsku 21:27, no v ďalších troch dueloch skupiny o 9.-16. miesto triumfovali nad Izraelom, Macedónskom a Estónskom.

ME hráčov do 20 rokov - o 13. miesto

Estónsko - Slovensko 19:34 (10:17)
Najviac gólov: Michniewicz 7, Orlovský 5/2, L. Urban 4. Rozhodovali: E. Vitaku, A. Vitaku (obaja Kosovo), 50 divákov

Priebeh zápasu

Slováci mali od začiatku zápas pod kontrolou a už v úvodných minútach si vytvorili rozhodujúci náskok. V 9. minúte viedli po sérii piatich úspešných zásahov 5:1 a niekoľkogólový rozdiel v skóre si v ďalšom priebehu bez väčších problémov udržiavali. V polčasovom skóre mali k dobru na súpera už sedem gólov (17:10). Estónci sa na začiatku druhého dejstva pokúsili ešte o zvrat, slovenskí juniori však dokázali odpovedať rovnakou kartou na ich ojedinelé presné zakončenia a v závere svoj náskok ešte zveľadili na rozdiel 15 gólov.

Hlasy po zápase

Ivan Pompoš, tréner SR: "Myslím si, že chlapci podali v tomto zápase výborný výkon. Fungovala nám obrana na čele s brankárom a presadzovali sme sa aj strelecky. Nestáva sa každý deň, že na ME zvíťazíte o 15 gólov. Bola to pre nás pekná rozlúčka. V tejto chvíli je veľmi ťažké obzrieť sa za účinkovaním na celom turnaji. Pred začiatkom som počítal, že ak by sme sa umiestnili do 10. miesta, bolo by to výborné. Z boja o 9. až 12. miesto nás však vyradila zhoda okolností, čo ma veľmi mrzí. Na európskom šampionáte sme boli po dlhšej dobe, môžeme byť s týmto umiestnením spokojní."
 

Vyberte región